dinsdag 4 augustus 2015

waar blijft die zomer?


Inmiddels is het augustus en de zomer laat op zich wachten. We hebben een paar dagen mooi weer gehad en heel veel regen.
Gelukkig was het tijdens de kunstroute, eind juni goed weer, dus een aantal van mijn beelden konden in de tuin staan, of zitten.
Een voordeel van dat slechte weer is, dat je veel met je hobby's bezig bent.
Een mevrouw vroeg of ik een speciaal soort schaal wil maken. Een schaal, die hier door de dames in Zweden veel gebruikt wordt. Een om je brei- of haakgaren in te leggen wanneer je even daar niet mee bezig bent. Een andere dame wist wel minstens vijf mensen die zo'n schaal willen hebben. En voor je het weet ben je hard aan het werk met je klei. Een hele klus, zonder draaischijf, maar leuk om te doen.
En een bijkomstigheid van op het Zweedse platteland wonen: opletten wat voor weer het wordt.
Met onweer valt de elektriciteit regelmatig uit, dan slaat mijn oven ook uit en moet ik opnieuw beginnen met bakken. En niet denken aan inslaan in de apparatuur, zoals we het eerste jaar met de hele nieuwe tv gehad hebben. En vorig jaar met het apparaat voor de bergwarmte.

Natuurlijk zijn er ook altijd de avonden in Blötberget, waar ik al eerder over schreef.
Het is altijd spannend wat er in het verrassingspakket met garen zit.
Zo kreeg ik een tasje waar een mooi paars, glanzend garen in zat. Het heet Heidruns garner, type Balder. Ik begon gelijk te fantaseren wat ik daarvan kon maken.


Maar wat een desillusie. Het garen glibberde, rafelde, ik probeerde ermee te haken, breien, weven. Niets lukte. Ik werd er kriegelig van.
De tijd verstreek en de dead-line van 8 weken kwam in zicht. Dan zouden we weer bij elkaar komen.
Dat is niets voor mij. Meestal heb ik al lang wat verzonnen. Niet iedereen heeft altijd iets af, maar het is mijn eer te na, natuurlijk.
Uiteindelijk heb ik koordjes gedraaid van het garen. Wat trouwens ook al niet simpel was. Deze koordjes heb ik op keramiek bollen, die ik ooit eens had gemaakt, geplakt.
Ach, ik vind het resultaat eigenlijk best leuk geworden.
Had ik toch iets om aan de dames te tonen. Gniffelend, want die hadden ook moeite gehad, voor zover ze iets gemaakt hadden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten