maandag 24 augustus 2015

Schalen

      


Het is zomer en het echte mooie weer laat zich nu pas een paar weken zien. En ik heb geen zin in werken met garens.
Het breien en haken is op het moment helemaal niets voor me. Ik heb prachtige bollen wol en acryl liggen, maar op de één of andere manier lukt niets.
In Blötberget kreeg ik twee bollen linnen, 6-draads. Leuk, ik ben ook begonnen, maar het wil niet vlotten.

Ook de stofjes lokken niet. Ik zou zo langzamerhand misschien wat voor de kleinkinderen kunnen maken voor de winter. De stofjes liggen klaar, nu de rest nog. Al jaren heb ik een patroon van een meisjes jasje. Bewaard, met het idee: als ik ooit een kleindochter krijg dan maak ik dat. 
De kleindochter heb ik nu en het is precies de goede maat. Maar nu ga ik me afvragen: " Is het wel wat voor haar?"

Wat heb ik dan gedaan? Want ik doe natuurlijk wel iets.
Ik heb me gestort op het maken van schalen om een bol garen in te leggen. Ik kreeg ineens een enorme fantasie en de eerste lading is klaar. Er staan nog schalen om te bakken en er zitten nog meer ideeën in mijn hoofd. Ik moet mezelf afremmen, anders maak ik alleen maar schalen. Dan worden het er zoveel, dat ik ermee kan behangen. Dat isoleert natuurlijk wel :).
Het zijn ronde, ovalen, schalen met een dier erop geworden.  Zo leuk om je fantasie in te leggen.

   

  

  

Ik ben er best trots op, dat het me lukt om ze zonder draaischijf  te maken. Natuurlijk zijn ze niet zo perfect rond en glad als wanneer ze van de draaischijf afkomen. Maar ik vind ze leuk.

  

Als alles heel blijft bij het bakken en mooi wordt na het glazuren, dan komen er nog gewone ronde, een varkentje, iets met een vlinder, een schaap en nog..............ja, ik zie wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten