zondag 8 december 2013

Garen uit België

 
Eén keer in de paar maanden gaan we naar Nederland en België. In Nederland wonen onze zoon, broers en zeer oude moeders. In België woont onze dochter met haar gezin.
 
In zo'n week proberen we iedereen te ontmoeten om even bij te praten.
Gelukkig hebben we ook Skype, onze kinderen en kleinzoon "zien"  we regelmatig, maar in het echt is leuker.
 
Natuurlijk gaan we dan ook de stad in. Lekker snuffelen in verschillende winkels, dat doen we hier in Zweden niet. Die winkels zijn er in dit gedeelte van het land niet. Örebro ligt, als iets grotere stad, ruim een uur rijden. Maar het winkelbestand is niet vergelijkbaar met dat van een binnenstad in Nederland.
 
Twee weken geleden waren we er weer. Bij onze dochter in België. Bij haar in het plaatsje hebben ze een Veritas winkel. Het is een winkel waar ze van alles verkopen. Van mooie sjaals tot sokken en kralen en, natuurlijk, breigarens.
In een bak zag ik dit garen liggen. Het is van Schachenmayer, je kunt het met naald 20 breien. Nu had ik die niet, dus heb ik een naald 12 gebruikt en omslagen gemaakt, zodat het werk luchtiger zou worden. Je kunt er precies een das van maken. Mij lukte het, met de kleinere naalden, om een col te maken. Hij was snel klaar en is heerlijk warm.
Dat komt goed uit, want vrijdag is de eerste 15 cm sneeuw gevallen en het was gisteren -10 overdag.
 
 
 
 1 opmerking:

  1. Mooi geworden, hoor, ik gebruik ook met veel plezier die andere 'col' die je voor me hebt gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen